TOP 5 SAVETA ZA ŠMINKANJE U GODINAMA: OVI TRIKOVI KRIJU BORE I VRAĆAJU SJAJ LICU! (FOTO)

Prvi znakovi starenja kod većine žena (i muškaraca) pojavljuju se upravo u predelu oko očiju. Koža je tu najtanja i najosetljivija, pa zato brzo gubi elastičnost, a zbog žmirkanja, smejanja, svakodnevnog razvlačenja dok nanosimo i skidamo šminku, bore će se baš tu prvo pokazati, piše Elle.

Ipak, nastanak bora oko očiju može de donekle usporiti, ako vodite računa ovih nekoliko stavki:

redovna upotreba kreme za područje oko očiju
ispijanje puno vode
zdrava ishrana, bogata voćem i povrćem
najmanje 7 sati sna svake noći
nošenje sunčanih naočara kako biste izbegli žmirkanje

Naravno, makar vi dubili i na trepavicama, bore će se pre ili kasnije pojaviti, a vremenom će postajati dublje. Tada se možete poslužiti ovim savetima za šminkanje, uz koje ćete ih efikasno sakriti.

Ovo je 5 osnovnih pravila za šminkanje lica sa boricama oko očiju:

1. Nikada na područje na kom su bore ne nanosite puder.

.2. Korektor nanesite pažljivo i ne preterujte sa količinom. Proizvod može samo ispuniti udubljenja koja stvaraju bore i time ih još više istaći.

3. Na deo iznad jagodica nanesite malo “highlightera” koji će odbijati svetlost i davati utisak savršenog i mladolikog tena.

4. Ako vam se čini da ste se previše zatrpali šminkom, na predeo oko očiju nanesite mrvicu hidrantne kreme koja će ublažiti utisak.

5. Zaboravite na izgled koji uključuje puno pudera i rumenila, a nenašminkane oči. To još više ističe bore i lice čini i do 5 godina starijim.

stil

Related Posts

%d bloggers like this: