TAČKE NA LICU KOJE OTKLANJAJU GLAVOBOLJU I BOLOVE

Pritiskanjem ovih zona na nekoliko sekindi i/ili laganim masiranjem, ne samo da možemo shvatiti šta nije u redu sa nama, već možemo i bol da pobedimo.

Postoje određene 4 tačke koje treba da pritiskate oko 5 minuta da biste ublažili jake glavobolje. Ova metoda je slična kao kineska tradicinalna akupunktura. Za ostale bolove pogledajte sliku na kojoj je obeležen deo za masažu. Lagano masirajte deo za organ u kome osećate bol. Evo još nekih saveta za glavobolju.

Ugao očnog kapka ka nosu i predeo ispod obrva. Pritisnite kost. Ukoliko vas zaboli, jako udahnite. Zadržite vazduh i posle nekoliko selundi izdahnite.
Obe strane nosa i nozdrva. Kažiprstima napipajte nosnu šupljinu, prstima horizontalno u odnosu na nos. Pritiskajte dok ne zaboli, zatim udahnite, zadržite malo vazduh i izdahnite.
Kažiprst postavite vertikalno u odnosu na nos, na mesto gde se spajaju donji deo nosa i predeo iznad gornje usne. Pritisnite, udahnite i izdahnite.
Na spoju donje usne i brade pronađite bolnu tačku. Osetićete pritisak na donje desni, gde se nalazi bitan nerv koji je povezan sa glavom.

http://zenakraljica.work

Related Posts