Mamina doboš torta !

Sastojci 24 osobe

30 jaja
1kg secera
1kg brasna
500gr margarina /maslaca
400gr crne cokolade

Priprema

Ulupati 15 jaja,dodati 15 kasika secera,mutiti dok se secer ne istopi,zatim dodati 15 kasika brasna.Od ove smese dobije se oko 10-15 kora.

Plehove premazati margarinom(ili mascu),pobrasnaviti i sipati smesu kutlacom(meni je to mera).Kada ispecete kore odvojiti najlepsu za zavrsni deo.

Za fil: Umutiti 15 zumanaca sa 400gr secera,i kuvati na pari,kada su zumanca kuvana,dodati 400 gr istopljene cokolade,ostaviti da se ohladi.

Umutiti 500gr margarina ili putera.Kuvani fil od zumanaca polako dodavati ulupanom margarinu(vrlo je bitno stavljati fil u margarin a ne obrnuto).

Zatim umutiti 15 belanaca i sjediniti sa prethodnom masom.Ulupana belanca dodavati kasiku po kasiku,i blago mutiti mikserom.

Za secerni preliv:

Otopiti 20-30 kasika secera,ja volim da dodam kasiku meda dok se secer topi,jer kada se secerna glazura ohladi,manje dolazi do pucanja….a i boja je lepsa,preliti preko kore koju ste odvojili,i nozem obeleziti tortu na parcad…prelivenu koru staviti na tortu kao zavrsni deo dok se secer nije potpuno stegao…

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Related Posts

%d bloggers like this: