KOSA MI JE TAKO SPORO RASLA, A ONDA SAM UZELA OVU NAMIRNICU IZ FRIŽIDERA: Sad svi misle da sam stavila umetke! (RECEPT)

Jedna od najkorisnijih i najsvestranijih namirnica koje možete naći u kuhinji je soda bikarbona. Osim mnogobrojnih načina upotrebe u kućanstvu, soda bikarbona također ima i nebrojene koristi po naše zdravlje i ima moć izliječiti i neka od veoma ozbiljnih stanja.

Soda bikarbona je jako korisna za kosu – odlična je za zdravlje kose općenito, za čišćenje kose, i za vraćanje sjaja kosi. Soda je savršena zamjena za sve proizvode za kosu koje vidimo na reklamama a koji su prepuni sastojaka štetnih po nas, piše “Novi“.

Uputstva:

Pomješajte sodu bikarbonu i vodu u omjeru 1:3. Dobro izmiješanu smjesu nanesite na mokru ili suhu kosu. Nježno umasirajte mješavinu i ostavite da djeluje tri minute. Dobro isperite kosu.

Nakon toga, možete pomiješati jabukovo sirće sa čistom vodom u omjeru 1:4, i sa tom mješavinom također isprati kosu. Neugodan miris jabukovog sirćeta ublažit ćete ako dodate nekoliko kapi esencijalnog ulja po vašem izboru.

Iako ovaj recept možda zvuči čudno upravo zato što to nije klasični šampon, poslije nekog vremena primijetit ćete promjenu nabolje i nećete htjeti koristiti šampon ikada više!

Share