Super trik za premasnu juhu: Stavite ovo i upit će svu mast

Postoje dva načina kako da odmastite premasnu juhu. Prvi je da pričekate da se ohladi i stavite je u hladnjak. Nakon nekoliko sati sloj masnoće stvorit će se na vrhu juhe. Tada je samo pokupite žlicom i bacite.

No postoji i jedan puno brži način. Na premasnu juhu stavite list zelene salate, pričekajte kratko, do pola minute, izvadite ga i bacite. List salate pokupit će višak masti. Možete ponavljati ovo više puta dok juha ne bude masna onoliko koliko želite.

Na isti način možete odmašćivati i masne umake.

Želite li u startu biti sigurni da vam juha neće biti masna, otklonite većinu masti s mesa, ali nemojte ipak sve jer tada juha neće biti ukusna. Ako stavljate piletinu, maknite većinu kožice, ili na junetini masne dijelove.

Top-trikovi za super juhu:

Prerijetka juha – postat će gušća dodate li joj malo krušnih mrvica ili naribanog oguljenog krumpira. Ako dodajete krumpir pustite da se kuha još 10-ak minuta.
Preslana juha – stavite 2-3 oguljena krumpira, skuhajte i potom ih izvadite. Možete dodati i decilitar do dva vode.
Okruglice od griza – bit će velike i lijepe ako na vrh noža u smjesu dodate sode bikarbone.
Juhu nikad nemojte kuhati na prejakoj vatri jer će voda tada prebrzo ispariti, a meso ostati suho. Krčkajte je na laganoj vatri, tako da lagano baca “ključ” na površini.
Juha će biti ukusnija ako u nju stavite više vrsta različitog mesa, npr. junetinu, piletinu i janjetinu zajedno.
Što više povrća stavite u juhu, to će biti ukusnija. Samo imajte na umu vrijeme kuhanja različitog povrća. Celer će se kuhati duže i možete ga odmah staviti s mesom, mrkva nešto kraće, a brokula će biti kuhana već za 10 minuta.

Izvor: https://www.24sata.hr/

loading...